VÆRKSTEDERNE

På værkstederne tager udviklingshæmmede del i et arbejde. Det understøtter begejstring og engagement at opleve, at det skabte kan anvendes og har et formål. Og værkstederne giver mulighed for mange forskellige typer funktioner og rytmer. Derfor er det også vigtigt, at man som medarbejder kan få øje på, hvad der er gavnligt for den enkelte, hvordan den enkelte kan opnå oplevelsen af at udføre et stykke meningsfyldt arbejde.

ARBEJDETS BETYDNING

De fleste beboere har på denne måde deres arbejdsplads der, hvor de bor. De tager ikke, som det ellers er sædvanligt, med et transportmiddel til arbejde. For enkelte beboere er det dog af stor værdi at have sin arbejdsplads andetsteds. Arbejder man der, hvor man bor, bruger man ikke så mange bevidsthedskræfter på at forholde sig til det, man skal i gang med, og man har nemmere ved at forbinde sig med det, man gør, og det formål det tjener. I de trygge og velkendte rammer har beboerne bevidsthed om, hvad de andre beboere laver, og hvor de er. Dette er ligeledes en styrke, når de skifter arbejdsområde.

Hertha Værksteder – mejeriet og bageriet – er omfattet af levnedsmiddelkontrollen. Det betyder, at de hygiejnemæssige forhold regelmæssigt kontrolleres og efter hvert kontrol besøg tildeles en smiley.