Medarbejdere

Hertha Bofællesskaber og Værksteder har pt. 40 medarbejdere fordelt på fastansatte og vikarer. Nogle medarbejdere bor i Hertha og andre bor udenfor Hertha. Alle medarbejdere kommer fra forskellige baggrunde og bidrager hver især med deres særlige kompetencer.

ANNE-LENE JAPPE

ANNE-LENE JAPPE

Bodelsleder i Nerthus

anne-lene.jappe@hertha.dk

Rudolf Steinerskoleelev. Boet i Hertha Levefællesskab siden 1999. Uddannet guldsmed 1995. Uddannet R. S pædagog 2012. Camphill erfaring fra England & New-Zealand. Arbejder som ”husmor”- i plejen og deltager i drama & idræt. Bodelsleder i Nerthus.

ANNA L. CHRISTOPHERSEN

ANNA L. CHRISTOPHERSEN

Hjemmevejleder

anna.christophersen@hertha.dk

Ansat siden 2015 Tidligere ansat i Specialklasser ved Rudolf Steiner skolen i Århus. Arbejder hovedsaglig i Vidarhus, men er også i værkstederne, drama og vikarfordeler siden 2018. Uddannet i steinerpædagogik på Marjatta.

ANNE M. KRISTENSEN

ANNE M. KRISTENSEN

Hjemmevejleder

anne.mette.kristensen@hertha.dk

Uddannet Helsepædagog fra Marjattas pro seminar. 4 år i Järna, Sverige. Uddannet væver fra Kerteminde. Tidligere arbejdet på Marjatta med voksne som væver. Ledelsesansvar på et af bostederne. Medarbejder i Hertha siden 2007. Arbejder hovedsagelig i Vidarhus.

ANNE M. LANGVAD

ANNE M. LANGVAD

Vikar

anne.marie.langvad@hertha.dk

Uddannet ergoterapeut 2019 Et års Camphill-erfaring fra Canada. Ansat i Nerthus.

ALLAN ELM

ALLAN ELM

Koordinator, fundraiser & redaktør

allan.elm@hertha.dk

Ansat i denne omgang siden 2014. For længe siden uddannet cand.psych. m.m. Været tilknyttet Hertha på forskellig vis siden 1998. Arbejder primært som koordinator/fundraiser/redaktør.

ANNEMARIE KONDRUP LARSEN

ANNEMARIE KONDRUP LARSEN

Rytmisk massør

kondruptut@hotmail.com

Annemarie Kondrup Larsen Fysioterapeut og Rytmisk Massageterapeut. Klinik i Silkeborg, Baghuset 15B. Rytmisk massør på Hertha, Tornsbjerggaard og Specialklassen på Rudolf Steiner skolen i Silkeborg. Ansat i Hertha siden?

BETTINA HELBO KONGGAARD

BETTINA HELBO KONGGAARD

Vikar

bettina.helbo@hertha.dk

Uddannet Steinerpædagog i Århus i 1998. Arbejdet i Hertha siden oktober 2019. Ansat i Vidarhus.

BIRTHE MØLLEBJERG HOLT

BIRTHE MØLLEBJERG HOLT

Gartner & hjemmevejleder

birtheholt@live.dk

Ansat april 1997 som gartner/hjemmevejleder. 7 år Camphill erfaring, biodynamisk gartner jordbrugsuddannelse fra USA.

DIANA KROON

DIANA KROON

Bodelsleder & husmor

diana.kroon@hertha.dk

Ansat siden 2008. Uddannet Rudolf Steinerpædagog i 2000 og kraniosakralterapeut i 2014. Arbejder i Vidarhus som bodelsleder og “husmor” og i plejen. Bor og arbejder i Hertha..

DORTHE MUNK NIELSEN

DORTHE MUNK NIELSEN

Hjemmevejleder

dorthe.munk.nielsen@hertha.dk

Uddannet journalist. Efter godt 20 år i mediebranchen ønskede jeg at skabe et nyt arbejdsliv. Blev i 2016 ansat på bostedet Hadruplund, og i foråret 2018 begyndte jeg at arbejde på Hertha. Arbejder primært i Nerthus.

GITHA STAUB

GITHA STAUB

Værkstedsleder

githa.staub@hertha.dk

Kontoruddannet. Har tidligere arbejdet på Tulip (1983-96) Skanderborg Dagpleje (1996-2008) Hertha børnehave (2012- ). Medarbejder i HBV siden 2012. Arbejder i Vidarhus og køkkenet.

 

FREJA LYNGKJÆR PEDERSEN

FREJA LYNGKJÆR PEDERSEN

Ansat i plejen & værkstederne

freja.lyngkjaer.pedersen@hertha.dk

Bachelor i social antropologi & Professionsbachelor i Psykomotorisk terapi og afspænding. Har arbejdet meget med minoriteter. En del af levefællesskabet siden dec. 2015. Ansat i HBV siden dec. 2017. Arbejder i plejen og på værkstederne. 

IDA BÖNIG

IDA BÖNIG

Vikar

ida.bonig@hertha.dk

Ansat siden 2011, tidligere voluntør. Uddannet psykomotorisk terapeut 2020. Ansat i Nerthus og vikar i landbruget.

JOHANNE SCHLITTLER

JOHANNE SCHLITTLER

Vikar

johanne.schlit@hertha.dk

Gået 12 år på Rudolf Steiner skolen i Odense Uddannet helsepædagog fra Marjatta seminarium – 2010 Boet i Hertha siden 2015 Ansat som vikar.

KATRINE KROON

KATRINE KROON

Maleterapeut

katrine.kroon@hertha.dk

Ansat siden år 2000. Uddannet rudolf Steinerpædagog i 1997. Uddannet maleterapeut. Tilknyttet Vidarhus.

KRISTIN BJØRKE

KRISTIN BJØRKE

Hjemmevejleder

kristin.bjorke@hertha.dk

49 år. Uddannet psykomotorisk terapeut 1998 samt zoneterapeut. Jeg har arbejdet i Hertha siden 2008 og boet i Hertha siden 2012. Jeg arbejder i Burishus og er vikar i gartneriet.

KURT JØRGENSEN

KURT JØRGENSEN

Bogholder

bogholderihertha@gmail.com

Uddannet maskinarbejder, uddannet inden for international marketing, engroshandel, bank og finans. Revisor. Tidligere arbejdet hos bl.a. Thema A/S i Horsens (vindues- og dørfabrik), DASOLAS A/S (sol- og lydafskærmning) m.fl. Står for bogholderi i HBV.

LEANDER VINMANS

LEANDER VINMANS

Tekst på vej

leander.vinmans@hertha.dk

Ansat siden 2016. Uddannelse: 5 år på Marjatta Seminarium til Helsepædagog. Tidligere arbejde/erfaringer: 1 års Camphill ophold i Irland, Tornsbjerggård, Solhjorten, Marjatta, Hadruplund. Opgaver: Primært i Vidarhus, Vaskeriet, Mejeriet og landbruget. Boet i Hertha siden 2015.

LOISE LJUNGGREEN

LOISE LJUNGGREEN

Hjemmevejleder

loise.ljunggren@hertha.dk

Gået på Rudolf Steiner skole til og med 7. Klasse. Uddannet pædagog fra Peter Sabroe seminariet i Århus. Et års Camphill-erfaring fra England. Har tidligere arbejdet med psykisk syge voksne på DSI Hørhaven. Ansat siden aug. 2015. Arbejder mest i køkkenet og i Vidarhus i plejen.

MANUELA VINMANS

MANUELA VINMANS

Hjemmevejleder

manuela.vinmans@hertha.dk

Uddannet Rudolf Steiner-pædagog fra Tyskland og Sverige. Har arbejdet i Järna og Rosalie Park. Arbejdet i Nordjylland med udviklingshæmmede børn og unge samt 8 år med traumatiserede familier i Gellerup. Startede i Hertha i 2008 og arbejder i Burishus som hjemmevejleder.

MAJKEN WINTHER HAAGENSEN

MAJKEN WINTHER HAAGENSEN

Husmor

majken.haagensen@hertha.dk

Ansat siden 2007. Uddannet pædagog fra Rudolf Steiner Pædagogseminaraiet i Århus. har boet 1½ år i Camphill i Skotland. Jeg har arbejdet med udviklingshæmmede børn og voksne siden 1998. Har boet i Hertha Levefællesskab med min familie siden 2003. Husmor og arbejder primært i Burishus.

MARIANNE BRANDSTRUP HANSEN

MARIANNE BRANDSTRUP HANSEN

Rengøringen

Uddannet kontorassistent i 1989. Social- og Sundhedshjælper 1997. Tidligere arbejdet for Retten i Aarhus, hjemmeplejen i Aarhus, Worlds Best i Viby, Den private hjemmepleje i Sejs. Medarbejder siden 2007 i rengøringen.

MATHIEU CRESPEAU

MATHIEU CRESPEAU

Danskunderviser

mathieu.crespeau@hotmail.fr

Født og opvokset i Frankrig. Tidligere volontør. Ansat i 2015. Arbejder med danskundervisning til volontører og i bageriet. Sprog, kultur og management på kandidat niveau. Har tidligere arbejdet i hjælpeorganisationer. Bor i Hertha.

MATHIAS HEUBERGER

MATHIAS HEUBERGER

Bodelsleder

Medlem af HBVs bestyrelse

mathias.heuberger@hertha.dk

Født og opvokset i Basel (Schweiz). Læst til pædagog i Aberdeen (Scotland) i Camphill. Arbejdet for Ringkøbing Amt og Region Midt fra 2000-2013. Ansat på Hertha siden sommeren 2014. Bodelsleder i Burishus. Bofællesskabets repr. i Levefællesskabets fællesledelse.

MATTHIAS JOCHEN KURT

MATTHIAS JOCHEN KURT

Pedel

Ansat i Landsbyfonden siden 2007. Jeg arbejder som pedel og håndværker for Landsbyfonden og Bofællesskaberne. Født i Tyskland og har boet i Danmark siden 2000. Uddannet møbelsnedker i Dresden i 1992 og Helsepædagog i Skotland i 1999. Har bygget eget hus i Hertha Levefællesskab fra 2003.

MICHAEL DAMGAARD

MICHAEL DAMGAARD

Værkstedsleder

michael.damgaard@hertha.dk

Uddannet mejerist i 2007, været i mejeribranchen siden 2003. Ansat som mejerist/hjemmevejleder okt. 2014. 

MORTEN SNOG DAHL

MORTEN SNOG DAHL

Hjemmevejleder

morten.snog@hertha.dk

Ansat siden 2016 Udannet pædagog på Århus Pædagog seminarium Udannet Coach I 2019 hos Sofia Manning Tidligere udannet elektriker

PEDER KLEIS

PEDER KLEIS

Hjemmevejl. & værkstedsmedarbejder

peder.kleis@hertha.dk

Uddannet waldorf-lærer fra Rudolf Steiner højskolen for opdragelseskunst i Skanderborg, 1989. Arbejdede det næste kvarte århundrede som pædagog og lærer ved Steiner-skolen i Aarhus. Har efterfølgende været forbi Hadruplund, Audonicons bogsalg og Steiner-skolen i Hjørring. Har siden begyndelsen af 2018 arbejdet som hjemmevejleder i Nerthus og som værkstedsmedarbejder i køkkenet. Har desuden årstidsværksted.

PER CLAUSON-KAAS

PER CLAUSON-KAAS

Værkstedsmedarbejder

per.clauson-kaas@hertha.dk

Været med i forberedelsesgruppen siden 1987. Medarbejder siden 1996. Har p.t. udeholdet. Arbejdet som lærer på Rudolf Steinerskolen i Skanderborg, Kristofferhjemmet 1989-96. Uddannet tjener, kok, merkonom, Rudolf Steinerlærer (Audonicon). Bor i Hertha med familie og to plejebørn.

PHILIP ODDGEIR QUIST

PHILIP ODDGEIR QUIST

Hjemmevejleder

philip.quist@hertha.dk

Uddannet Cand. Mag i Religionsvidenskab samt brandmand. Tidligere erfaring: afløser på Søkilde plejehjem (demensafsnit) igennem et årti, afløser på Bostedet Brunhøj, deltidsbrandmand i Ry og handicapledsager for Bent. Nuværende bibeskæftigelse: frivillig brandmand i Randers Redningsberedskab, og undtagelsesvist afløser i BSIK (Beredskab og Sikkerhed). Ansat i HBV siden oktober 2015. Arbejder primært i Burishus og sekundært i de øvrige værksteder og bofællesskaber.

RANDI JAKOBSEN

RANDI JAKOBSEN

Ansat i bageriet & dramaværkstedet

Medlem af HBVs bestyrelse

randi.jakobsen@hertha.dk

Ansat siden 2007. Arbejder i bageriet, som dramalærer og er ansvarlig for volontørerne i Hertha. Uddannet på The Academy Drama school, som skuespiller i London. I 2001 uddannet på Crystal Herb College i London 2003 som Bach blomsteressens-terapeut. Uddannet på Nordlys som Klang-massør i 2012. Jeg har boet sammen med min familie i Hertha siden 2006.

RASMUS AAGAARD

RASMUS AAGAARD

Organisationsudvikler

rasmus.aagaard@hertha.dk

Administrativ leder. Født 1961, vokset op i Fredericia. 1981-89 kollektiv økolandmand, tømrer, teatermedarbejder og musiker. Ergoterapeut 1992, herefter menig, leder, konsulent og selvstændig i social- og sundhedsfaglig praksis. Supplerende uddannelse som krop- og gestaltterapeut (Bjødstrup og Essens) og organisationskonsulent (UKON). Arbejder med organisationsudvikling i Hertha.

RASMUS LADING

RASMUS LADING

Vikar

rasmus.lading@hertha.dk

Ansat ved Hertha siden 2018 Tidligere ansat på Marjatta, samt arbejdet med levendegørelse og undervisning i Den Gamle By, samt undervist på Steiner skolen i Århus. Uddannet Steiner lærer fra Audonicon i 2016. Har boet på Hertha med familien siden 2018 – arbejder som vikar i bodel og værksteder.

RIKKE PASGAARD

RIKKE PASGAARD

Socialrådgiver

rikke.pasgaard@hertha.dk

Socialfaglig dokumentation Uddannet socialrådgiver 2009 Har arbejdet i Aarhus Kommune 2009 – 2018 Ansat i Hertha 2019.

SIBYLLA HOFSTÄTTER

SIBYLLA HOFSTÄTTER

Vikar

sibylla.hofstetter@hertha.dk

Sibylla Hofstätter Ansat som vikar siden dec. 2014. Været med i forberedelsesgruppen siden 1987 og i Hertha Støtteforenings bestyrelse siden 1983 (dengang hed det blot “Hertha bestyrelse” idet vi jo først blev støtteforening efter Levefællesskabets opstart). Har arbejdet som klasselærer for udviklingshæmmede børn på Rudolf Steiner skolerne i Silkeborg og Århus i 17 år. Arbejdet derudover som lærer i tegning/ grafik og kunsthistorie med Silkeborgskolens 9. klasser. Arbejdet i Rudolf Steiner-børnehave fra 1991 – 98. Uddannet sløjdlærer, ungdoms- og voksenpædagogisk uddannelse fra Kerteminde Husflidsskole 1980 – 82. Kunstterapeutisk forløb fra Audonicon (1990 – 91), Homøopatiforløb hos Per Bach Boesen, Silkeborg.

SUSANNE LAPIRTIS

SUSANNE LAPIRTIS

Ansat i Administrationen

Susanne.lapirtis@hertha.dk

Ansat i Administrationen siden 2010. Arbejder primært med løn- og personalerelaterede opgaver. Er uddannet advokatsekretær, bankrådgiver, akupunktør og ernæringsterapeut.

TUNE SABROE

TUNE SABROE

Vikar

tune.sabroe@hertha.dk

Uddannet skovarbejder og arborist. Uddannet folkeskolelærer med liniefag i billedkunst, sløjd og biologi. Arbejdet med specialundervisning af børn og unge i 10 år. Undervist på landbrugs- og gartnerskole i 6 år. Bor i Hertha. Ansat som vikar i Januar 2019. Arbejder mest i bodelen, men også på flere af værkstederne.